azwin's FotoPage
[img]http://farm4.static.flickr.com/3005/2987292473_e2141ab999_m.jpg[/img]
By: Mummy Faheem

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Feb-2012 03:30 Email | Share | | Bookmark
BuKan DiSiNi...

Officially...
*
*
*
*
*
*
*
Saya akan berpindah ke "rumah" baru yg kedua

Jumpa di sanaaaaaa.....

http://teduhkasih.blogspot.com


Tuesday, 26-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
HinGgA DetiK Ini...version II






Izinkan saya mem"blues"kan diri seketika..
sdg berkemas2 brg2 ...saya terjumpa sekeping kad dari suami...
tersentuh hati utk kali yg entah ke berapa...dengan kata2 ini:

Quote:
A loving thank you to my wife
because i feel so good about my self when i'm with you
because i trust and count on you to help me see things through
because you understand my moods and accept me at my worst
because you try to give support and put my feelings first
because of how you care and live
i give you all i have to give
with love for all you are to me
and everything you've helped me be...


Kemudian...izinkan pula saya berpoyo seketika kerna syok sendiri dgn pujian suami
hahahahah

-mummy faheem 30 okt 2008-



Thursday, 29-Jan-2009 02:48 Email | Share | | Bookmark
MaTa Hati JiWa...

Alhamdulillah

Selamat berpindah ke Teduhan Kasih, No 22, Jalan Behor Indah 3, Taman Behor Indah Kangar Perlis

Kepada rakan2 seperjuangan, nanti saya jemput ber"rumah panas" di rumah saya yer
InsyaAllah...

Living room



Dining room



Kitchen--------> opsss..sila abaikan kabinet yg tidak berpintu itu...tukang kabinet mahu raya so dia tak sempat pasang pintu, sudah mau makan limau dan bakar mercun serta tgk tarian singa..hehehe



Dressing room



Tak -siap-kemas room...



**banyak lagik tak siap kemas, tak siap hias, tak siap touch up
segan nak tunjuk kat sini tp sbb pas ni nak construct "rumah" baru yg kedua...so bubuh jugak la gambar2 tak semenggah ni


Sunday, 25-Jan-2009 02:10 Email | Share | | Bookmark
TeDuHan KaSiH



Rumah impian ini
Kami telah membuat final decision
Untuk memberi "nama" yg cukup indah kepadanya

Secara rasmi
Ia adalah........

"TEDUHAN KASIH"

~sebuah tempat teduhan untuk kami sekeluarga, tempat untuk kami membina ikatan kasih sayang, memupuk kasih sayang, mencurahkan kasih sayang kepada anak kami (dan mungkin anak-anak kami, next time ), dan juga kasih sayang bersama ahli keluarga yg jauh dan dekat, sahabat2 seperjuangan, jiran2 tetangga dan sesama saudara Islam...~

Quote:
Schedule:

1 Jan = basuh rumah buat kali pertama
3 & 4 Jan = pasang lampu-lampi dan kipas-kipasan
17 & 18 Jan = cat
20 Jan = pasang grill ( dan kalu cukup sen pasang kabinet)
21 Jan = basuh rumah lagik sekali
23 Jan = masuk perabot2 murahan dari kedai
25 Jan = angkat dan angkut barang dari TSI ke TBI...insyaAllah officially berpindah

semoga segalanya berjalan lancar
walaupon agak kelam kabut, kena plan betul2 sbb kekangan waktu encik suami yg hanya hujung minggu je dpt tolong sama2 follow up...tapi hopefully semuanya akan ok


Rumah telah di cat





Semua guna Vinyl Silk, cat yg licin dan boleh dibersihkan kalo ada kekotoran.Amik yg bancuh dan ada juga yg tak yah bancuh...guna basic kat katalog sajer...

Kami (terutamanya saya) telah memilih untuk guna cat Colourland sbb ia buatan Malaysia dan juga sbb ini:



Model dalam katalognya adalah idola anak teruna saya
Dr Sheikh Muzaffar Shukor
kukeh kukeh...(pinch...adoiii....!!!!) kena cubit dengan encik suami...hahahah

Basuh rumah baru (rumah baru nak duduk, bukan rumah baru siap )


Pasang lampu dan kipas


Saturday, 24-Jan-2009 00:36 Email | Share | | Bookmark
BeRjUta WaRna PelAngi Di DAlam Hati...

Entry khas utk rumah No 7 Jalan Sri Idaman 3 Taman Sri Idaman



Seingat saya, tarikh pertama sy menetap di rumah ini, 13 Sept 2005
Berbekalkan 2-3 bijik beg baju, sekeping tilam bujang dan beberapa aksesori tambahan sy memulakan hidup dirantau org
Rumah ni sy share dgn Azura, staf dari skull computer yg awalnya sy tak kenal langsung pon,hihihi kira gamble abih la ni…
Masa tu rumah yg beliau sewa seorang diri ni pon tak de apa2 brg , hanya ada brg2 dlm bilik beliau dan sebijik meja lipat wane merah dan 2 bijik kerusi merah,sehelai tikar berwarna hijau… itu sahaja.Sewa pulak rm250 per month
Lepas tu, 6 bulan kemudian saya bernikah dgn pasangan saya (giler skema ayat) dan kebetulan Azura pon further stadi di UM…saya tak halau dia tau,mmg dia akan further stadi…so duduk la saya sorang di rumah tu

Errmmm..penghijrahan saya ke rumah baru nanti dan meninggalkan rumah ni setelah menetap hampir 3 tahun 2 bulan, mmg agak melankolik utk saya.Byk kenangan terindah di sini…

Dari zaman saya single, smpi dah jadik double dan skrg triple
Dari zaman tak de anak smpi anak dah sorang ( lum anak dua lagik)
Dari zaman beg baju 2-3 bijik dan sikit aksesori smpi dah jadik berbijik2 beg baju, kotak, katil, meja, kerusi, almari, blaa blaaa..

Tapi yg tersangat indah tentulah kenangan utk si comel saya

Disinilah dia bersama saya selama 9 bulan (bulan yg ke 10 sy dah bercuti, hehehe), di dalam kandungan
Disinilah dia membesar , berdua bersama mummy dia, dengan ayunan buai, dodoian
Disinilah saya menyaksikan percubaan dia utk meniarap
Disinilah makanan pertama dia saya masak ketika usia dia 4 bulan
Disinilah juga saya sokong belakang badannya ketika dia mahu belajar duduk sendiri
Disinilah terdengar sorakan sokongan moral yg tidak berbelah bagi utk dia tatkala dia mahu memulakan rangkakkan pertama dia sempena Hari Ibu, 11 mei 2007
Disinilah first step dia yg saya tunggu2 (rugi sgt2…saya lupa tarikhnya bila, yg pasti ianya sebelum dia mencecah usia setahun)
Disini saya dihiburkan dgn tawa, tangis,keletah dan aksi2 manja dan nakalnya
Dan
Disini juga tempat saya melihat pembesaran anak saya, dari satu ke satu perubahan, melihat dia jatuh dan bangun, memujuk tatkala dia menangis, dan sering juga memarahinya bila dia buat perangai( suara saya boleh sampai lingkungan radius empat dan lima buah rumah berdekatan)
Tak lupa jugak
Disinilah juga menjadi saksi tangisan dan air mata saya
Kalau dulu, sendu berjauhan dari suami
Seringkali juga rintihan bila sakit2 biasa utk ibu hamil, alahan2 awal kehamilan, tak kurang juga kejang kaki, sakit belakang, sakit perut
Penah juga seketika, hiba berjauhan dari sang anak
Dan suatu ketika juga, esakan di tengah malam tatkala si kecil mengejutkan lena langsung saya tak tidur sampai pagi, hehehe.Lalu pegi keje dgn mata sembab dan bengkak
Disinilah juga dicoret episod2 saya bersengkang mata, mendodoi si anak, melagukan zikir2, nasyid2 dan juga lagu kanak2

Hurmmm…saya pasti rindu akan kenangan2 terindah ini
Hijrah ini mungkin ruang utk saya dan 2 hero F mencipta kenangan2 terindah yg lain pula…

Cuma ada sesuatu yg mungkin paling seronok dan lega utk saya ialah…tiada lagi bunyi bising yg dikeluarkan oleh jiran2 saya, tak kira yg tua atau yg muda.Harap2 rumah baru nanti akan lebih harmoni dan tenang…insyaAllah…



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net